Mi-am luat un robot de spălat geamuri, Hobot-388. Am multe geamuri și mi-e greu să le tot spăl, așa că m-am gândit să externalizez această sarcină. În felul acest, mi-am asigurat și un loc de top pe lista roboților, atunci când va veni momentul să se răscoale pentru că i-am exploatat. Observați c-am zis când și nu dacă.

M-a impresionat până la lacrimi (deși e unanim știut faptul că bărbații nu plâng niciodată) așa că m-am gândit să scriu o recenzie. Da... așa se scrie review în limba română...

Ce găsiți în colet?

  • robotul :)
  • cablul de alimentare
  • frânghie de siguranță, cu care poate fi legat și de care va atârna în caz că se desprinde accidental
  • vreo 8, cred, perechi de lavete
  • detergent
  • o pereche de "picioare" (discurile pe care se prind lavetele și care țin robotul pe geam)
  • un pulverizator de rezervă
  • telecomanda
  • manual de utilizare
  • și-o ciocolățică (mda... ca-n bancul ăla; da' poate depinde și de unde-l comandați)

ce-i in cutie

Vă recomand să vă mai comandați un set de lavete și niște detergent extra.

Ni la el!

Dihania se prinde de geam făcând vid și, apoi, începe să își croiască drum prin jeg. Prima tură trebuie pus să curețe uscat. Apoi, tura (sau turele) următoare, trebuie pus cu apă și/sau detergent și/sau spirt.

Am făcut și chestii nesăbuite

Adică l-am pus pe sticlă fără margine (sticla de la cabina de duș, oglindă). Scrie clar pe el să nu faci asta, dar, cu supraveghere se poate și își dă seama, în majoritatea cazurilor, c-a ajuns la margine.

pe oglindă

L-am pus si pe faianță. Cică asta-i una dintre caracteristicile cu care acest model vine în plus față de cele anterioare. Se ține bine, n-a căzut, dar mi se pare că trebuie supravegheat, mai ales că nu am de ce să-i leg frânghia de siguranță.

pe faianță

Ah... Și să nu uit: în cazul în care "i se ia lumina", robotul are un UPS (o baterie) care-i va permite să stea prins de suprafața pe care se afla la momentul în care a fost surprins de neplata facturii încă aproximativ 20 de minute.

Funcții faine de pe telecomandă

2X

Asta-i super utilă mai ales dacă locuiești într-un palat de cleștar, ai dormit ultimii 100 de ani și deodată afli că vine prințul. După ce pui robotul pe geam, apeși 2X pe telecomandă și robotul va spăla geamul de... 2 ori. Uau!

pe geam

Săgețile de ghidare și opțiunea de pulverizare extra

În cazul în care vreți să insiste într-o anumită zonă, puteți să-l ghidați cu săgețile, acolo. În plus, puteți să pulverizați detergent în plus în acea zonă.

Pentru geamurile fără margine, dacă ajunge la margine și nu cade, e posibil să devină "derutat" și să nu știe încotro să continue. Drept urmare, poate fi ghidat din telecomandă.

Tot cu săgețile puteți duce robotul într-o zonă a geamului de unde să-l puteți lua (în cazul în care termină curățenia dar rămâne într-o zona inaccesibilă).

Concluzii

Eu zic să vă luați, mai ales dacă aveți multe geamuri. Mie mi se pare foarte util. Ca și viteză de spălare, estimez c-ar fi cam 1 mp/minut, ceea ce-i mult mai mult decât viteza cu care spăl eu geamuri, pe care o estimez la 0 mp/lună.


Comments

comments powered by Disqus